Kapat

Instagram Hesabını Dondurmak ya da Kalıcı Olarak Silmek

Anasayfa
Teknoloji Instagram Hesabını Dondurmak ya da Kalıcı Olarak Silmek
instagram hesabını kalıcı silmek, instagram hesabını dondurmak

Instagram sosyal medya araçlarından en çok tercih edilenlerden biridir. Ancak çoğu zaman insanlar Instagramda çok vakit harcadıklarını düşündüklerinden ya da başka nedenlerle hesaplarını dondurma veya silme yoluna başvuruyorlar. Kullanım açısından mobil bir uygulama olan Instagram bu işlemleri gerçekleştirmek için mobil yerine bilgisayar kullanımını gerektirmektedir. Instagram hesabınızı devre dışı bırakmanın iki yolu vardır:

  • İlki, hesabı geçici olarak dondurmak,
  • İkincisi, hesabı kalıcı bir şekilde silmek.
1. Hesabı Geçici Olarak Kapatmak/Dondurmak

Hesabın geçici olarak silinmesi ya da dondurulması önerilmektedir. Bunun nedeni hesabın kalıcı olarak silindiğinde tekrar kullanılamamasıdır. Hesabı geçici olarak sildiğiniz de istediğiniz herhangi bir zamanda aktif edebilirsiniz. Instagram hesabınızı dondurmak için yapacağınız işlemler:

  • Öncelikle hesabınızı bilgisayar üzerinden açmalısınız.
  • Hesabınızı açtıktan sonra “Profil Düzenle” sekmesine tıklamalısınız.
  • Profil sayfasının alt kısmında “Hesabımı Geçici Olarak Devre Dışı Bırak” butonu yer almaktadır.
  • Açılan bölümde “Hesabı Geçici Olarak Kapat”ı seçtiğinizde hesabınızı dondurmuş olacaksınız.
  • Siz yeniden şifrenizle hesabınızı aktif edene kadar geçici olarak kapatılmış olur.
2. Hesabı Kalıcı Olarak Silmek

Hesabınızı sildikten sonra hesabınızı bir daha kullanamazsınız. Instagrama katılmak için yeni bir hesap açmanız gerekecektir. Üstelik bütün takipçileriniz ve takip edilenleri ayarlamak zorunda kalacaksınız. Hesabınızı kalıcı olarak silebilmek için yapmanız gerekenler:

  • Hesabınızı masaüstü bir bilgisayarda açmalısınız.
  • Seçenekler kısmında “Destek” bölümünde “Yardım Merkezi” yazısını tıklayarak “Hesabı Yönetme” kısmını seçmelisiniz.
  • “Hesabı Silme” yazısına tıkladıktan sonra “Hesabımı Nasıl Silerim?” sorusu yer almaktadır. Bu bölümden
  • “Hesabı Sil” sayfasına gitmelisiniz.
  • “Hesabını Neden Siliyorsun?” sorusuna “Başka bir şey” ya da herhangi bir neden seçmelisiniz. Daha sonra şifrenizi girerek “Hesabımı Kalıcı Olarak Sil” butonuna tıkladığınızda hesabınız silinecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir